STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR

Logo_StudOSTERA Tehnopolis od svog osnivanja do danas ostvaruje rast i razvoj popraćen investicijskim ulaganjima u infrastrukturu, proširivanje uslužnih djelatnosti i povećanje samoodrživosti. Djelatnosti se nadopunjuju i usmjerene su na potporu i razvoj malog i srednjeg poduzetništva utemeljenog na znanju i novim ili značajno unaprijeđenim po­stojećim tehnologijama.

Pokretanje Studentskog poduzetničkog inkubatora StudOS je proizašlo iz višegodišnjeg rada sa studentskom populacijom (od 2005.) u cilju poticanja poduzetničkih aktivnosti kod studenata kroz edukaciju. Obzirom na nezaposlenost mladih osoba, kao jednog od problema ove regije, ciljnu grupu projekta upravo čine apsolventi na fakultetima i netom diplomirani jer pripadaju visokoobrazovanoj skupini populacije koja u ukupnoj nezaposlenosti zauzima čak 7,7%. Cilj ovog projekta je osigurati infrastrukturu za studentsku populaciju i netom diplomirane kojima će u Studentskom poduzetničkom inkubatoru kroz edukaciju i korištenje poslovnog prostora biti osigurani preduvjeti za pokretanje poduzetničkih aktivnosti i samozapošljavanje.

Poduzetnički inkubator

Poduzetnički inkubator

TERA Tehnopolis d.o.o., za poticanje razvitka na znanju utemeljenih tvrtki, kroz savjetodavne i logističke usluge mladim poduzetnicima pruža stimulirajuće uvjete za rast i razvoj poslovanja u suvremeno opremljenom poslovnom prostoru. Neposredna blizina Sveučilišta osigurava veliki broj mladih talenata, koji svoje poslovne ideje mogu realizirati uz potporu TERA Tehnopolis, čak i prije završetka studija.

StudOS je postao referentni studentski poduzetnički inkubator s posebnim naglaskom na rad sa studentima, apsolventima i netom diplomiranim mladim kadrovima.

Prostor je namijenjen prihvatu malih i srednjih poduzetnika s naglaskom na poduzetnike početnike čija se djelatnost temelji na visokim tehnologijama i inovacijama. Naglasak projekta je na dodatnom razvoju poduzetničkih potpornih institucija tj. poduzetničkih inkubatora, kao i podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina kroz treninge i edukaciju.

StudOS – Studentski poduzetnički inkubator

Projekt Promo Budi uzor – Reportaža Slavonske televizije