BudiUzor_Logo_11Već jedanaest godina koliko se provodi, Budi uzor® najveću pažnju pridaje studentima. Ovogodišnji moto izložbe, „Student for success – Student za uspjeh“, u potpunosti potvrđuje misiju koja ovoga puta ima mnogo snažniju i učinkovitiju provedbu. Od ukupno 116 sudionika natjecanja u pisanju poslovnih planova, njih 21 je ušlo u finale. Posebno raduje činjenica da su u ovogodišnje natjecanje uključeni studenti sa šest visokih učilišta iz Hrvatske. Finalisti su dobili priliku svoje poslovne ideje prezentirati u trominutnoj prezentaciji pred žirijem sastavljenim od bankara, profesora i eksperata u području poduzetništva.

„Ponosan sam i zadovoljan što su natjecatelji prihvatili izazov i pobijedili sve strahove koje studenti imaju od javnog nastupa. U žiriju smo svi suglasni da kvaliteta pripremljenih planova zadovoljava uvjete koje kreditni odbori postavljaju tražiteljima kredita i upravo zato ohrabrujemo natjecatelje na pokretanje poduzetničkih projekata i nudimo našu pomoć u ostvarivanju potpora.“, rekao je dr.sc. Vjekoslav Jukić iz Ministarstva gospodarstva RH, jedan od članova stručnog žirija.

BU_2015-Studenti_1Kvaliteta svih studentskih poslovnih planova je izuzetna i teško je izdvojiti one koji su najbolji. Studentica Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Marijeta Jurković, sa Slanim namazom od lješnjaka osvaja prvo mjesto u natjecanju, zajedno sa timom VitalShock sa Sveučilišta u Rijeci, čija je tema poslovnog plana aplikacija „On the run“.

„Moj je poslovni plan inovativan zbog toga što takvog proizvoda na našem tržištu nema jer su namazi od lješnjaka slatki. To je zdrava namirnica koju planiram promovirati u vrtićima i školama.“, rekla je Marijeta Jurković.

BU_2015-Studenti_2Svi finalisti nagrađeni su besplatnim modulom po vlastitom izboru iz Programa usavršavanja menadžera, kojeg organizira Hrvatska udruga poslodavaca, i besplatnom inkubacijom u trajanju od 6 mjeseci u studentskom inkubatoru StudOS.

BU_2015-InovatoriPosebna odličja i priznanja dodijeljena su i osječkim inovatorima koji već dugi niz godina predstavljaju svoj inovativni rad na međunarodnoj izložbi Budi uzor®/Inova®. Posebno izdvajamo inovaciju tima s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Funkcionalna jaja, koja je na ovogodišnjoj izložbi proglašena najboljom inovacijom u poljoprivredi, kao i Protupotresni nosač, uradak inovatora Omera Katadžića, kao najbolji hrvatski izložak.

Studentima i inovatorima nagrade su uručili rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof.dr.sc. Željko Turkalj, prof.dr.sc. Damir Markulak, mr.sc. Dražen Dorić, dr.sc. Stjepan Ribić, predstavnik Osječko-baranjske županije, dipl.oec. Srećko Kukić, predstavnik Grada Osijeka te dipl.iur. Iva Nappholz iz Hrvatske udruge poslodavaca.

Natjecanje Budi uzor® je financirano iz projekta PROMO BUDI UZOR kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Galerije

eu_logo
strukturni_i_investicijski_fondovi_logo
esf_logo

Europska unija
Ulaganje u budućnost
Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda